YEGâN ERDEM

Dr. Öğretim Üyesi

Yegân Erdem

ÖZ GEÇMİŞ

Yegân Erdem doktora derecesini Malzeme Bilimi ve Elektrik Mühendisliği dalında Berkeley, Kaliforniya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden 2013 yılında aldı. Doktora çalışmaları sırasında, nanopartiküllerin kontrollü sentezi için mikroakışkan sistemler geliştirmek için Prof. Albert Pisano ve Prof. Fiona Doyle’ın araştırma laboratuvarlarında çalıştı. M.S.'yi aldı. 2008'de Seattle Üniversitesi'nden Makine Mühendisliği'nden mezun oldu. 2008'de Prof. Karl Böhringer'in damlacık taşımacılığı ve yürüyen bir mikrobotun karakterizasyonu için dokulu yüzeyler geliştirme üzerine araştırma grubunda çalıştı. Lisans derecesini aldı. 2006 yılında Sabancı Üniversitesi'nden Mekatronik Mühendisliği mezunudur. Araştırma alanları ve ilgi alanları arasında mikroakışkanlar, MEMS, nanomalzemeler, nanosensörler ve enerji hasadı sayılabilir. "ME 211: Termo-Akışkanlar Mühendisliği I" (Prof. Çetin ile birlikte) ve "ME 615: Mikroakışkanlar" dersleri verdi.

EĞİTİM

Ph.D., Mechanical Engineering, University of California, Berkeley (2013)
M.S., Mechanical Engineering, University of Washington (2008)
B.S., Mechatronics Engineering, Sabancı University (2006)

ARAŞTIRMA

Mikroakışkan sistemler, son derece iyi kontrol edilmiş ebat, ebat dağılımı ve şekle sahip nanomalzemelerin sentezi için büyük umut vaat etmektedir. Aslında, mikroakışkan teknolojisi, reaksiyon koşullarının parti bazında sentez tekniklerinden daha iyi kontrol edilmesini sağlar. Bu, ürün özelliklerini ve kalitesini kontrol etmenin anahtarıdır. Ek olarak, bu nanomalzemelerin montajından oluşturulan akıllı yüzeylerin geliştirilmesiyle yeni kilometre taşları gerçekleştirilebilir. Araştırma grubumun ana odağı nanomalzemelerin mikroakışkan yöntemlerle sentezlenmesi ve üzerinde mikro-akışkan teknikleri kullanılarak nanomalzemelerin desenlendiği bu akıllı yüzeylerin geliştirilmesine odaklanmak. Bu akıllı yüzeyler, enerji hasadı ve biyosensing uygulamaları gibi uygulamalarda kullanılabilir.

Doktora çalışmalarımda mikroakışkanlar, yüzey fiziği ve nanomalzemeler sentezi teknolojisi üzerine mikro fabrikasyon süreçleri geliştirerek, dokulu yüzeylerde damlacık taşınımı üzerinde çalışarak, nanoparçacık sentezi için mikro reaktörler tasarlayarak, sentezlenen nanomalzemelerin özelliklerini karakterize ederek ve bu malzemelerin üzerine baskı yaparak pratik deneyim kazandım. Aşağıdaki alanlara odaklanmış disiplinlerarası bir araştırma programı oluşturmak ve yönlendirmek için mikroakışkanlar ve nanomalzeme teknolojisindeki tecrübelerimi kullanma konusunda istekliyim:

Tam Entegre Mikroakışkan Reaktörlerinin Tasarımı: Mikroreaktör teknolojisi şu anda çok kontrollü bir ortamda monodispers ve istenen boyutta olacakları nanoparçacıkları sentezlemeye odaklanmaktadır. Bu nedenle, nanopartiküllerin hem biyodizasyon hem de biyolojik ayırma gibi uygulamalarda kullanılabilecek şekilde sentezlendiği ve işlevselleştirildiği tamamen entegre mikroakışkan platformları önemlidir. Bir mikro reaktörde işlevselleştirme, monodispers boyut dağılımları ve kontrollü konsantrasyonlarda hassas karıştırma elde edilebildiğinden, bu parçacıkların kalitesini artıracaktır.

Mikroakışkan Ağlar Tarafından Oluşturulan Akıllı Yüzeyler: Akıllı yüzeyler oluşturmak için nanomalzemeleri substratlara monte etmek için mikroakışkan ağların geliştirilmesi başka bir araştırma konusudur. Bu ağ kullanılarak, aynı substrat üzerinde kesin konumlarda farklı nanoparçacıklar birleştirilebilir. Bu yöntem nanoparçacıkları birleştirmenin mekanik bir yoludur, bu nedenle substrat malzemesinden bağımsızdır ve yüzeyde kimyasal modifikasyon gerektirmez.

Lisansüstü başvurularda, lütfen başvuru prosedürünün detayları için bölüm web sitemize bakın. Bu araştırmaya ilgi duyan mezunlar, e-posta yoluyla doğrudan Dr. Erdem ile irtibata geçmelidir.

Web sitesi: http://minilab.bilkent.edu.tr/

İLGİLİ YAYINLAR

Journal Paper
  • G. Özkazanç and E. Y. Erdem (2020). "Capillary Origami as a New Method for Printing Nanoparticles on Folded Surfaces", Surfaces and Interfaces